Warmtepompen

Waarom een warmtepomp laten installeren zo interessant is

De warmtepomp technologie verduidelijkt

Het warmtepomp principe is relatief simpel, maar vooral geniaal. Een warmtepomp gaat immers omgevingswarmte aan de buitenlucht of omliggende aarde onttrekken om die te hergebruiken voor de verwarming van lucht of sanitair water in huis. Een warmtepomp laten installeren levert zodoende een onmiddellijke én langdurige energiebesparing op. U recupereert immers gratis omgevingswarmte en gebruikt die om lucht of water voor te verwarmen waardoor u veel minder zal moeten stoken. In sommige gevallen kan tot maar liefst 75 % van de energiebehoefte met gratis omgevingswarmte worden opgevangen!

Toepassingen

Afhankelijk waaraan de warmte onttrokken wordt, spreken we van een lucht/water of grond/water warmtepomp, de types warmtepompen die we bij Uw Loodgieter het vaakst installeren.

lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp kan warmte opvangen uit de lucht via een buitenunit of via zonnecollectoren op het dak (de zon verwarmt dan de vloeistof in de collectorbuizen). Die warmte kan nadien gebruikt worden om het water in de warmtepompboiler, het zwembad of de vloerverwarming bij te verwarmen

grond/water warmtepomp

Bij een grond/water warmtepomp wordt de warmte aan de omliggende aarde onttrokken via verticaal geboorde buizen in de tuin. Ook hier zal vloeistof de warmte transporteren naar diverse waterleidingen in huis. Zelfs als het vriest kan er met zo’n grond/water warmtepomp gratis energie opgewekt worden!

Bij Uw Loodgieter kan u zowel de warmtepomp laten installeren als de bijhorende sanitaire toestellen waarop ze aangesloten wordt: vloerverwarming, warmtepompboiler, zonneboiler, … U kan zelfs bij ons terecht om thermische zonnepanelen (zonnecollectoren) of elektrische pv-panelen op uw dak te laten plaatsen. Daarin is namelijk onze zusterfirma Green-It gespecialiseerd.

Tips en weetjes

  • Een warmtepomp heeft niet alleen een gunstig effect op uw energiefactuur, maar ook op de totale verhuur- of verkoopwaarde van uw woonst!
  • Om maximaal energie en kosten te besparen, kiest u best voor een geïntegreerde totaaloplossing met warmtepompen, zonnepanelen en regenwaterherwinning.
  • Warmtepompsystemen kunnen in nieuwbouw én renovatiewoningen geïnstalleerd worden.
  • Een warmtepomp laten installeren door een erken vakman als Uw Loodgieter kan recht geven op energiepremies en renovatiesubsidies waardoor u de investering nog sneller terugverdient.
  • Wist u dat u bij Uw Loodgieter de verwachte energiebesparing vooraf kan laten berekenen in een vrijblijvende EPB-simulatie?
  • Bij Uw Loodgieter plaatsen we bij voorkeur intelligente warmtepompsystemen van topmerken zoals Vaillant en Atlantic, maar ook andere merken zijn ons zeker niet onbekend.

Hebben we u kunnen warm maken voor extra besparing?

Laten we vooral starten met een vrijblijvend kennismakend gesprek zodat we kunnen nagaan welk type warmtepomp de beste optie is voor uw toepassing vooraleer we een vrijblijvende prijsofferte opstellen. Neemt u even contact met ons op om een vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen zodat we een en ander kunnen bespreken?