Ventilatie

Extra isoleren? Dan best ook een slim ventilatiesysteem laten plaatsen!

Meer isolatie en betere ventilatie horen nu eenmaal samen

Moderne huizen worden steeds beter geïsoleerd. Een goede zaak voor het milieu en uw portemonnee, maar ook een aandachtspunt wat ventilatie betreft. Een hogere isolatiegraad resulteert immers automatisch in een hogere luchtdichtheid en een verminderde luchtdoorstroming, wat op haar beurt ernstige gezondheidsrisico’s kan inhouden. Vocht, schimmel, nare geuren,…. Als u deze zaken wil vermijden, kan u best een aangepast ventilatiesysteem laten plaatsen.

Bovendien zal de keuze van het ventilatie systeem ook een effect hebben op het warmtebehoud in huis en dus op de EPB-score van uw woning. Een ventilatiesysteem laten plaatsen, begint dus met stevig denkwerk om u niet alleen te verzekeren van optimale luchtcirculatie, maar ook van een energie-efficiënte oplossing.

Een ventilatiesysteem laten plaatsen omdat…

  • vocht, schimmels en nare geurtjes geweerd worden
  • meer frisse lucht resulteert in betere concentratie en meer energie
  • verse lucht essentieel is voor een gezond binnenklimaat

Welk ventilatiesysteem u dan best kiest?

De technologie staat niet stil en er komen steeds meer en steeds intelligentere ventilatiesystemen op de markt. Bij Uw Loodgieter volgen we die evoluties op de voet en plaatsen we liefst C+ en D-ventilatiesystemen.

Het C+ ventilatiesysteem kort toegelicht

Bij het klassieke C-systeem wordt verse lucht in de woning gebracht via roosters en vervuilde lucht afgevoerd via een apart buizensysteem. Een natuurlijke aanvoer en een mechanische afvoer dus.

Bij het C+ systeem worden aan dit ventilatiesysteem diverse sensoren en een intelligente elektrische sturing toegevoegd. Het ventilatiedebiet wordt zo geoptimaliseerd in functie van de noodzaak. Zo zal het systeem bijvoorbeeld automatisch in werking treden als bewegingssensoren of CO2-meters aangeven dat er een verhoogde luchtvervuiling is. U hoeft dus helemaal niets te ondernemen, dit intelligente systeem regelt alles voor u.

Een C+ ventilatiesysteem laten plaatsen is bovendien een slimme én een relatief budgetvriendelijke keuze.

D-ventilatie met warmterecuperatie

Bij D-ventilatie worden 2 separate leiding netwerken voorzien. 1 voor de aanvoer van verse lucht en 1 voor de afvoer van vervuilde lucht. Bij Uw Loodgieter doen we dat trouwens bij voorkeur in bestaande chape- of leidingkanalen. Een centrale mechanische regeling zal over- en onderdruk op elkaar afstemmen om een constante luchtcirculatie te garanderen en net daarom wordt D-ventilatie ook balansventilatie genoemd.

Door intelligente sturingen toe te voegen kan ook de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd worden om vers aangezogen buitenlucht voor te verwarmen voor ze de woning bereikt. Zo’n D+ ventilatie met warmterecuperatie garandeert een constante luchtcirculatie én een aanzienlijke energiebesparing doordat warmteverlies maximaal vermeden wordt.

Uw loodgieter

  • adviseert u stap voor stap bij de keuze van het meest geschikte ventilatiesysteem
  • houdt bij het systeemadvies ook rekening met de energie- en kostenefficiëntie
  • installeert C, C+ (Duco) en D of D+ ventilatiesystemen (Vasco) voor nieuwbouw- en renovatieprojecten
  • verzorgt ook het onderhoud van ventilatiesystemen

Ook ventilatiesystemen vergen onderhoud!

Het is zeker niet onverstandig om uw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen en onderhouden. Zo blijven een optimale werking, energie-efficiëntie, brandveiligheid en luchtkwaliteit gegarandeerd.

Ook voor een ventilatie reiniging en onderhoud kan u op Uw Loodgieter rekenen. We gaan met aangepaste professionele borstels en stofzuigsystemen aan de slag om vuil, ophogend stof en schimmels te verwijderen en ook filters worden grondig gereinigd.

Zo’n ventilatie onderhoud kan u eenmalig en op afroep aanvragen, maar ook een onderhoudscontract is mogelijk. U hoeft er dan zelf niet meer aan te denken om twee- of driejaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen. Wij nemen zelf contact met u op telkens een reiniging of onderhoud aan de orde is. Gemakkelijk toch?

Ventilatiesysteem laten plaatsen of een onderhoud aanvragen?

Neem gerust even contact met ons op om meer informatie of een vrijblijvende offerte te ontvangen voor de plaatsing van een milieu- en budgetvriendelijk ventilatiesysteem of een ventilatie onderhoud of reiniging.