Regenwater systemen

Een regenwaterinstallatie voor zuinig én zuiver water

Onze voorkeur gaat uit naar totaaloplossingen voor uw sanitair

Bij sanitair denken we doorgaans meteen aan de badkamerinrichting en vervolgens ook aan leidingwerk. Zeker niet onjuist, maar uw sanitaire installatie omvat veel meer dan dat! Ook het technisch sanitair voor warm water voorziening en een regenwaterinstallatie spelen een belangrijke rol in een functioneel, bedrijfszeker en budgetvriendelijk sanitair huishouden.

 Dat sanitair een totaalverhaal is waarbij elk onderdeel invloed heeft op uw algemeen welzijn hebben we bij Uw Loodgieter maar al te goed begrepen. Daarom kan u bij ons niet alleen terecht voor advies, installatie en onderhoud van sanitaire toestellen en leidingen, maar ook voor het totaalplaatje! Wij verzorgen namelijk ook gedeeltelijke of gehele badkamerrenovaties, de installatie van energiezuinige verwarmingssystemen voor sanitair water én de plaatsing van een kostenbesparend regenwaterrecuperatie systeem.

 

Minder water verbruiken is niet alleen interessant voor het milieu

Wij Belgen verbruiken gemiddeld zo’n 20 liter drinkwater per dag en daarvan is slechts een 5-tal liter voor voeding bestemd. Met de steeds duurder wordende waterfactuur en de uitdagende milieunormen in gedachten, is de rekensom bijzonder snel gemaakt. Een efficiënte  regenwaterinstallatie is een absolute must-have in uw woonst!

Nog meer redenen om voor regenwater herwinning te kiezen

 • Regenwater kan gebruikt worden voor diverse toepassingen: buitenkranen, tuin besproeiing, toiletspoeling, …
 • Het gunstige effect op uw waterfactuur laat zich onmiddellijk voelen
 • De installatie van een regenwater systeem is snel terugverdiend.
 • Regenwater bevat minder kalk waardoor uw sanitaire toestellen en leidingen langer meegaan.

Interesse om een regenwater installatie te plaatsen?

Bij Uw Loodgieter kan u terecht voor de volledige installatie van een regenwater recuperatie systeem. We plaatsen niet enkel de regenput, maar ook de nodige pompen, filters en toebehoren om het gebruik van regenwater zo eenvoudig, gebruiksvriendelijk en financieel interessant mogelijk te maken. Een optimaal functionerend regenwatersysteem bestaat uit:

 • Regenput en bijhorende aan- en afvoerleidingen
 • Een slimme  regenwaterpomp in de regenput
  (al dan niet met automatische sturingen en niveau peiling)
 • Een compacte regenwaterpomp in de woning of in de put
  (eventueel met automatische start en stop in functie van de vraag, niveau indicatoren, …)
 • Waterfilters om vuil, zand, pesticiden, organische vervuiling én geuren te elimineren
 • Waterverzachters om kalk en andere mineralen te verwijderen

Geen regenwaterinstallatie zonder filters!

Regenwaterfilters zijn bijzonder belangrijk. Die filters zullen het regenwater namelijk zuiveren van zand, vuilresten, nare geuren en zelfs organische mechanismen en oplosmiddelen. Verkleuringen en geurhinder zijn daarmee verleden tijd en ook over hygiëne en gezondheid van regenwatergebruik hoeft u niet meer te twijfelen.

Belangrijk is wel dat u kwalitatieve filters plaatst en deze ook tijdig laat reinigen en vervangen. Gelukkig kan u ook voor die regenwater filter reiniging en vervanging op Uw Loodgieter rekenen.

Last van kalk?

De schadelijke impact van kalk op uw sanitaire installaties is niet te onderschatten. Na verwarming kan hard water kalkafzetting in uw buizen veroorzaken met verstopte leidingen, lekkende kranen en soms ook ernstige defecten aan uw sanitaire toestellen tot gevolg.

Investeren in een doeltreffende waterverzachter is dus zeker niet onverstandig!

Een waterverzachter plaatsen…

 • verzacht én desinfecteert uw leidingwater
 • bespaart u heel wat schrob- en schuurwerk en dus ook kostbare tijd
 • heeft een erg gunstige impact op de levensduur van uw leidingwerk en sanitaire toestellen
 • omdat zacht water veel aangenamer aanvoelt op uw huid

Met een wateranalyse weet u precies hoeveel kalk uw leidingwater bevat

Denkt u of wéét u dat uw water veel kalk bevat? Om écht zeker te zijn, kan u een wateranalyse aanvragen. Na de staalname onderzoeken we heel nauwkeurig hoeveel kalk en andere mineralen het water bevat. Daarna kunnen we u tot op de micron precies meedelen wat een waterverzachter installeren voor de hardheid kan betekenen.

Onze favoriete merken

Bij Uw Loodgieter plaatsen we enkel duurzame en bedrijfszekere systemen die jaren meegaan en daarom hebben we voor elk onderdeel een voorkeursleverancier in gedachten. Deze merken hebben hun betrouwbaarheid en productkwaliteit door de jaren heen bewezen:

Aqua-o-Matic waterverzachtersGrundfos regenpompen | Triplex waterfilters

Meer weten over de technische prestaties van deze onderdelen of benieuwd welke keuzemogelijkheden u heeft inzake functionaliteiten en varianten? Op eenvoudig verzoek bezorgen we u technische documentatie om de vele mogelijkheden te verduidelijken.

Klaar om te glimlachen bij elke regenbui?

Graag meer informatie over onze regenwater systemen of wenst u een vrijblijvende prijsofferte te ontvangen voor de plaatsing van een regenwaterinstallatie bij u thuis? Een berichtje sturen volstaat om een gratis plaatsbezoek en offerte aan te vragen.