Centrale verwarming

Van vloerverwarming leggen tot onderhoud verwarmingsketels

Als het met verwarming te maken heeft, zit u goed bij Uw Loodgieter

Op zoek naar een geschikt verwarmingssysteem voor uw nieuwbouwwoning of wil u uw bestaande verwarming vervangen door een energiezuiniger systeem? Met Uw Loodgieter heeft u voor beide projecten de geknipte vakman te pakken. Vloerverwarming leggen, klassieke centrale verwarming met radiatoren installeren en energiebesparende warmtepompsystemen integreren… Voor onze chauffagisten is het al jaren dagelijkse kost!

Waarom vloerverwarming leggen?

Bij vloerverwarming wordt de warmte over een groot oppervlak verdeeld, wat een betere warmtespreiding oplevert en bijzonder aangenaam aanvoelt. Omdat warme lucht stijgt, wordt er ook langer van de gegeneerde warmte genoten, voor ze het plafond bereikt. Doordat er sneller een aangename gevoelstemperatuur bereikt wordt, kan u de thermostaat doorgaans op een iets lagere temperatuur instellen. Die enkele graden maken snel een groot verschil op de energiefactuur.

Laat u vloerverwarming leggen, dan hoeft u tenslotte geen radiatoren of convectoren meer te voorzien. Dat bespaart u extra kosten in aankoop én creëert extra leefruimte in huis.

Vooral bij nieuwbouwprojecten is vloerverwarming leggen tegenwoordig erg populair, maar ook voor renovatieprojecten is vloerverwarming installeren zeker mogelijk. Bij Uw Loodgieter kiezen we daarvoor niet zonder reden voor de Cube technologie van Itho Daalderop of Begetube vloerverwarmingssystemen.

Of toch centrale verwarming met radiatoren?

Ook met klassieke centrale verwarming met radiatoren of convectoren kan u energiezuinig verwarmen. Door te kiezen voor een energiezuinig verwarmingsketel of warmtepomp maken we ook dit type centrale verwarming milieuvriendelijk en voordelig.

Zowel voor de installatie van centrale verwarming met radiatoren als voor een verwarmingsrenovatie, kan u Uw Loodgieter inschakelen. Niet alleen de verwarmingsketel kan trouwens vernieuwd worden, ook de radiatoren en convectoren zelf kan u laten vervangen door modellen die energiezuiniger, ruimtebesparender of gewoon visueel aantrekkelijker zijn.

We installeren onder meer volgende types radiatoren en convectoren:

  • Klassieke uitziende, maar ultra zuinige Premium Eco radiatoren met rooster van Henrad
  • Traditionele of design badkamerradiatoren van Vasco
  • Opvallende en kunstzinnige radiatoren van het Belgische topmerk Jaga

Verwarmingsketel laten onderhouden of reinigen

Vooral de Vaillant verwarmingsketels kennen we door en door, maar ook het jaarlijkse onderhoud van ketels, zonneboilers en warmtepompen van ander merken kunnen we voor u verzorgen. Uiteraard bezorgen we u voor de onderhoudsinterventie een officieel reinigingsattest.

Zo’n onderhoud van uw cv-installatie kan u op afroep aanvragen of u kan opteren voor een extra voordelig onderhoudscontract.

En wat met verwarmen op gas?

Dankzij onze CERGA erkenning (G1 & G2 certificaat) kunnen we bij Uw Loodgieter ook gasketels en gastoestellen plaatsen en onderhouden. We zijn zelfs erkend om nieuwe gasleidingen te installeren en te keuren!

Ook voor uw nieuwe gasleiding, gasketel of het tweejaarlijks verplichte onderhoud van uw gasketel heeft u met Uw Loodgieter dus de juiste stielman te pakken.

Dringend een chauffagist nodig?

Werkt uw verwarming plots niet meer? Uw Loodgieter komt in heel Vlaanderen ter plaatse voor dringende herstellingen en depannages aan diverse types verwarmingstoestellen!

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Een nieuw verwarmingssysteem plaatsen, vloerverwarming leggen of benieuwd naar de kosten-batenanalyse van een verwarmingsrenovatie? Laat het ons weten en we sturen u bijzonder snel een vrijblijvende prijsofferte of datumvoorstel voor een gratis plaatsbezoek toe.